False מהאקדמיה לתעשייה ובחזרה
פרופסור

מהאקדמיה לתעשייה ובחזרה

שלוש תכניות לתואר שני M.Sc. באורט בראודה

מערכת פרופסור | 17.06.2010
מהאקדמיה לתעשייה ובחזרה

המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה מרחיבה את פעילותה ומתחדשת בקצב הזמן. כמענה לביקוש הגובר למהנדסים מנוסים בתעשייה ובמחקר, תפתח המכללה בשנת הלימודים הבאה שלוש תכניות לימוד לתואר מוסמך במדעים ((M.Sc. ותואר ראשון  ייחודי ומבוקש בהנדסה אופטית.
כל מה שנותר לכם לעשות הוא לבחור איזו מבין 11 תכניות ההנדסה והמדעים מתאימה לכם במידה הרבה ביותר.

תחום ההנדסה על גווניו השונים תופס תאוצה, והדרישות  המקצועיות נעשות גבוהות יותר. גם מהנדסים שהתברגו לתפקידי מפתח אינם שוקטים על השמרים, שכן ההתפתחויות בעולם ההנדסה דורשות התעדכנות מתמדת וחשיבה אל מחוץ לקופסה. התקדמות בתחום מחייבת  התמקצעות ושליטה בידע טכנולוגי ואקדמי רחב.
קשריה ארוכי-השנים של המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה עם התעשייה, לצד הכרת השטח וכיווני ההתפתחות העתידיים - הולידו בשנה האחרונה תכנית חדשה לתואר ראשון בהנדסה אופטית ושלוש תכניות לימוד לתואר שני: בהנדסת מערכות, בביוטכנולוגיה ובהנדסת תכנה. קשרי הגומלין עם התעשייה באים לידי ביטוי גם בזיקה ישירה למחקר היישומי ולתכניות לימוד ייחודיות, המשלבות רמה אקדמית גבוהה עם מחקר עשיר - פרי עבודתו של סגל אקדמי המעורה היטב בעולם התעשייה.

התמחות – צעד ראשון להצלחה
בתקופת הגאות של בועת ההייטק, בוגרים בעלי תואר ראשון רלוונטי נחטפו לשוק העבודה עוד בטרם סיימו את לימודיהם. אך לא עוד! בימים כתיקונם שוק העבודה בררן וזהיר. בוגרים טריים היוצאים לשוק העבודה, מתקשים להיקלט בתעשייה במקצועם, כיוון שלא צברו ניסיון מעשי.  ארגונים גדולים נערכים לקליטת המצטיינים מבין הבוגרים, אך מדובר בשיעור קטן ולא תמיד ההישגים על ספסל הלימודים מעידים על התאמתם בשטח.  בשנים האחרונות מתגברת המגמה העולמית לעודד התנסות מעשית במסגרת תכנית הלימודים. בארה"ב, באירופה ובמזרח הרחוק נפוצות בעיקר שתי צורות התנסות מעשית: למידה שיתופית (Cooperative Learning) והתמחות ((Internship. המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה היא היחידה בארץ המקיימת תכנית לימודים ייחודית, המשלבת ההתמחות (סטאז') בתעשייה ובמחקר כחלק בלתי נפרד מתכנית הלימודים, המזכה בנקודות אקדמיות.
חשיפת הסטודנטים לתעשייה ולצרכיה המשתנים, מאפשרת לסטודנטים להשתלב במהירות וביעילות במקומות העבודה בהם התנסו. לא מזמן נערך סקר בקרב בוגרי המחלקה להנדסת תעשייה וניהול, שלפי תוצאותיו למעלה מ-37% מבוגרי המחלקה הועסקו בתום לימודיהם בארגון בו ביצעו את עבודת ההתמחות שלהם.

בחזית הטכנולוגיה: הנדסת מערכות
במחקר שערכה חברת IBM בגרמניה, לבחינת תרומתה של הנדסת המערכות, נמצא כי בכל הנוגע לייעול, לצמצום עלויות ולקיצור לוחות זמנים - ערכה רב; ממצאים דומים התקבלו גם
ב-NASA. מרכזיותו של התחום והצורך במהנדסי מערכות מקצועיים, בא לידי ביטוי בהקמת איגוד בינלאומי להנדסת מערכות  (INCOSE, ובעקבותיו – האיגוד הישראלי INCOSE_IL), בו שותפים ארגונים מובילים בתחום בטכנולוגיות עלית: HP אינדיגו, אלביט, אורבוטק, התעשייה האווירית, רפא"ל, אל-אופ, קומברס, צה"ל ועוד.
ואולם, ככל שהתחום מתפתח גובר הצורך  בהקניית כלים אקדמיים, בתהליך המבוסס על מתודולוגיות של הנדסת מערכות , כדי להכשיר מהנדסים מנוסים להבנה מערכתית רב-תחומית וליצירת מערכות הנדסיות מורכבות.
המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה, המטפחת ערכים של איכות ומצוינות, בנתה תכנית לימודים ייחודית, המותאמת במיוחד למהנדסים מתחומים בעלי זיקה הדוקה לחזית הטכנולוגיה. רק מי שעסקו במקצועם שלוש שנים לפחות, יכולים להגיש מועמדות ללימודי תואר שני בהנדסת מערכות. תכנית הלימודים שואבת ידע עדכני תמידי מהתעשייה,  ויוצקת אותו   לתוך כלים אקדמיים ומתודולוגיות סדורות. נראה כי רבים ציפו לפתיחת תכנית תואר שני בהנדסת מערכות M.Sc., שכן סגירת ההרשמה קרבה. מדובר בדיסציפלינה הנדסית רב-תחומית, שבמרכזה התמודדות עם אתגרים טכנולוגיים וניהוליים במסגרת פרויקטים מערכתיים מורכבים.

מנהיגי העתיד בהנדסת תכנה
תכנית התואר השני בהנדסת תכנה M.Sc. המוצעת ע"י המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה, מכשירה מהנדסי תכנה להוביל תהליכים של פיתוח תכנה בארגונים. בוגרי התכנית רוכשים כלים להשלמת פרויקטים מורכבים באיכות הנדרשת ובמסגרת זמן ותקציב נתונים. בנוסף, התכנית מקנה את היכולת להעריך את הכדאיות שבאימוץ שיטות וכלים הנדסיים שיופיעו בעתיד. מהנדסי התכנה מאיישים משרות בקשת רחבה של תחומי תעשייה - הן בשוק האזרחי והצבאי והן בשדה המחקר. התואר השני מאפשר למהנדס להגיע לתפקידים בכירים יותר עם רמת שכר גבוהה יותר: שכרו של מהנדס תכנה מנוסה ומוכשר הוא מהגבוהים בעולם ההייטק.

ביוטכנולוגיה - אתגר אנושי
הודות לגילויים חשובים שהושגו בשנים האחרונות במדע הגנטיקה, זכה תחום הביוטכנולוגיה להתקדמות מהירה. לפי הערכות המומחים, ההתפתחות הטכנולוגית המואצת במאה ה-21 תשפיע באופן דרמטי על התחום, ותבוא לידי ביטוי בדרישה מוגברת לתשתיות ויישומים ביוטכנולוגיים. לפי נתוני "ארנסט אנד יאנג", מספר החברות הישראליות העוסקות כיום בענף הביוטכנולוגיה עומד על כ-155 - נתון המציב את ישראל במקום השמיני בעולם מבחינת היקף הפעילות בתחום. בין החברות הבולטות נמנות "ביופרמקס" ו"טבע" הזוכה להצלחה בינלאומית רבה.
ביוטכנולוגיה משלבת תחומים שונים - הנדסה, ביולוגיה, כימיה, חקלאות ומדעי הסביבה, ועוסקת באתגרים אמיתיים ובתופעות המעיבות על הקיום האנושי דוגמת רעב ומִדבּוּר. הפתרונות הביוטכנולוגיים שאובים מתחום המזון, החקלאות ומחידושים בעולם הרפואה והתרופות. היותו של התחום דינמי ומשתנה, מחייב את העוסקים בו להתעדכן באופן שוטף ולהכיר מקרוב את מגוון ההתפתחויות והנושאים שבחזית המדע והטכנולוגיה. אחד ממוסדות הלימוד הבודדים שמעניק תואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה ותואר שני בביוטכנולוגיה הוא המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה.

ממבט-על: הנדסה אופטית
ממבט-על מרתק לראות כיצד תחומי ההנדסה מתפתחים לכיוונים שונים. מי היה מאמין כי רכיבים אופטיים יהוו חלק אינטגרלי ממערכות רפואיות, ממערכות תקשורת, ממערכות חישה מרחוק ועוד. מדובר במערכות אינטגרטיביות, המשלבות מספר תחומי הנדסה ומשתנות במהירות. התמודדות עם מערכות אלה ויכולת לפתח טכנולוגיות חדשות, מחייבת התמחות בתחום, מה שמסביר את הביקוש הגובר בתעשייה למהנדסי הנדסה אופטית.
המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה מציעה תכנית לימודים בהנדסה אופטית המקנה תואר בוגר במדעים (B.Sc.). ייחודה של התכנית טמון בשילוב שבין תכנים הנדסיים וידע מדעי ומתמטי. בנוסף, בוגרי התכנית יוצאים לשוק העבודה עם ניסיון מעשי, המאפשר נקודת פתיחה מצוינת ביחס לבוגרים אחרים.

אין ספק, כל מועמד המתעניין כיום בתחום ההנדסה, נדרש לבחון היטב את מגוון התחומים וההתמחויות, ולענות לעצמו איזה מהנדס הוא בוחר להיות...

הדפסה   שלח לחבר

עוד כתבות

בחזרה לדף המגזין הראשי
האם אתה מרוצה מהמסלול בו אתה נמצא
שלח
אתר פרופסור הינו אתר לסטודנטים ובוגרים הכולל תוכן אקדמי רב מסוגים שונים: עבודות אקדמיות, מבחנים, סיכומים, מלגות, תרגומים, בנוסף ניתן ליהנות ממגוון מלגות ומכירת תוכן אקדמי.